Post 213: els efectes del temporal

Segueixo parlant del temporal de vent que afecta tota la península i no m'arriscaria gaire si demà encara trec el tema.

Avui escombro cap a casa i llegia els efectes sobre la infraestructura elèctrica, de fet ahir ja vaig parlar amb els pares i em comentaven que feia gairebé 6 hores que no tenien llum al poble.

Els problemes de subministrament elèctric han afectat principalment la xarxa de mitjana tensió, segons ha explicat el cap d'Operacions de Fecsa-Endesa, Carles Lafoz, que ha afirmat que les conseqüències d'aquest temporal de vent han estat un cas excepcional i que, en major o menor mesura, han afectat tot el territori de Catalunya.

Segons la companyia, les incidències han començat a la zona de Barcelona, però la situació s'ha anat agreujant en el decurs de la jornada. Dissabte a la tarda, el problema afectava entre 150.000 abonats i 200.000 abonats però a la matinada la xifra havia baixat a 100.000.

Hi ha abonats afectats a direferents punts de Catalunya. A Vallirana i Cervelló, al Baix Llobregat, hi ha 20.000 habitants a les fosques. No tenen llum, han estat hores sense telèfon, i en algunes urbanitzacions ja no hi ha aigua, perquè es bombeja amb motors elèctrics. A la Terra Alta hi ha poblacions, com el Pinell de Brai, que es troben sense electricitat des dissabte a primera hora de la tarda. Molts veïns es van congregar en un restaurant on en tenien gràcies a un grup electrogen.

La comarca amb més municipis afectats sense llum és la Cerdanya. Localitats com Puigcerdà, Alp o Das es troben sense electricitat des de dissabte a les cinc de la tarda. Una avaria considerada molt important ha afectat una de les dues línies que donen subministrament a la comarca i, de moment, fins que no es restableixi el servei, utilitzen grups electrògens.

Un dispositiu de més de mil tècnics treballa per resoldre aquests problemes, tot i que la companyia preveu que fins dilluns al matí no es podrà restablir totalment el servei. També s'han instal·lat uns 200 grups electrògens d'emergència a les zones afectades.

0 comentarios: